Därför väljer många te till dejten

Finns det någon dryck som förknippas mer med dejting än te? Denna 1700-åriga brygd med ursprung från Kina har nästan blivit synonymt med mys och välbehag. Meningarna går isär om vad som är favoritdrycken för den första dejten. Men när det är dags för myspys hemma hos dig eller din dejtingpartner är det troligt att teet åker fram. Varför är det så populärt med te för dejten? Vi på gratisnätdejting.com har gjort en sammanställning.

Gott te från Kina

De flesta tycker om te

Många njuter av te dagligen. Andra dricker det lite då och då. De allra flesta uppskattar att bli bjudna på ett gott te. Även om din dejtingpartner inte dricker te så ofta brukar det uppskattas när det dukas upp till te-kalas på dejten. Annat är det med kaffe och alkohol. Vissa uppskattar dessa drycker, medan andra avstår helt och hållet. Därför är te överlägset på dejten.

Många sorter att välja bland

Det finns nästan oändligt med tesorter och te-blandningar. Det är inte bara spännande utan det gör att alla kan hitta ett te som de tycker om. Du lär dessutom känna din dejt närmare när ni pratar om olika favoritsmaker. Föredrar din partner ett sött och fruktigt te eller kanske en lite kryddigare mix?

En social dryck

Redan när ni dukar fram teet känner ni att det för er närmare varandra. Tedrickande blir som en slags ceremoni. ”Vilket te tycker du om?”, ”Åh, kan jag få lukta?”, ”Vilken härlig doft!” Sedan får det stå och dra lite och ni småpratar medan ni plockar med kopparna, kanske häller i lite honung och så vidare. Det tar tid att dricka te och ni kommer närmare varandra under tiden.

Mer välbalanserat än kaffe

Visst är det gott med kaffe också, men för dejten är te överlägset. Effekten av koffeinet i kaffe kan bli lite väl stark. Vissa är mer känsliga än andra. Te har också koffein men det balanseras upp av L-Theanin. Det gör att teet gör er alerta och pigga samtidigt som kaffets negativa effekter undviks. Te är mer avslappnande och dess kemiska sammansättning gör att det blir ett bättre val för dejten. Dessutom brukar te ge en mer behaglig andedräkt än kaffe och det måste väl ändå vara ett plus!

Bra för kärleken?

Många tedrickare pekar på teets hälsobringande effekter. Det finns mycket antioxidanter i te och grönt te anses vara bra för metabolismen. Det finns te-sorter som ökar blodcirkulationen och ökar lusten. Kanske kan inte te bota alla världens åkommor men det kan garanterat ge er stund tillsammans ett lyft!